onsdag den 20. juli 2011

Vores have - før og nu

Dagens tidligere indlæg fik mig til at tænke på, at vi da faktisk er nået langt med haven - synes lige I skal se med.

Sådan ser den ud netop nu:
...og sådan var vi heldige at overtage et byggeprojekt:
Ja, siden da har vi da både fået gårdhave, skur, gyngestativ, højbede, bålsted, indkørsel og terasser lavet...(ja, og min "elskede" trampolin)
Og I år har vi både kunne "høste" jordbær, rabarber, hindbær, solbær, ribs, kirsebær (og har blåbær og æbler og måske blommer i vente). Det er da ret godt klaret uden gartner og havearkitekt af to uden erfaring (og medfødte grønne fingre), ikk?

8 kommentarer:

 1. Arhmen altså! -det er da SÅ flot klaret af to helt almindelige husejere uden erfaring i haveprojekter - wauw :-)
  I kan godt være stolte af jer selv!

  Jeg vil glæde mig til at følge dig fremover :-)

  SvarSlet
 2. Ja utrolig hvad vilje kan gøre. Håber resultatet bliver endnu bedre når de sidste projekter er ført ud i livet og den er groet til...og velkommen til ;o)

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig fint ud! Har i selv lavet græsplænen?? For hvis i har, er det den flotteste "gør det selv" plæne jeg til dato har set!!! Og smukt højbed!!!

  Kh Anlægsgartneren ;-)

  SvarSlet
 4. Takker. Ikke helt, måtte have hjælp til det grove, men den er nu heller ikke så køn tæt på - kløver, tidsler og mælkebøtter er flyttet ind :o(. Ved anlægsgartneren hvordan man kan slippe af med kløverne igen? ;o)

  SvarSlet
 5. Ja det ved jeg da :-) Der er flere måder at gøre det på. Den nemmeste (og ikke særlig økologiske) er at sprøjte hele plænen med Plænerens! Det kan købes på de fleste planteskoler. Det dræber alle 2 kims planterne. Græs er en et kimsplante så den vil være den eneste der overlever! Ganske effektivt! I kan også leje en plænelufter eller en vertikalskærer, den går ned og deler græssets rødder og gir luft til ny vækst. Derefter skal der gødes med plænegødning (fås på planteskole). Græs er den stærkeste af alle væksterne og den vil simpelthen kvæle alle de andre uønksede gæster. Men men men, det er en længerevarende proces og det er en god ide at gøre det HVERT forår! Det er ikke nemt at holde græs ;-) Det er HÅRDT arbejde. Håber det gav mening ellers så bare spørg, jeg gi'r gerne gode råd!

  SvarSlet
 6. Øv, hårdt arbejde...havde håber på en"nem" kur. Er bange for at vores er en af dem med rigtig meget arbejde de næste maaaange år. Vi bor ud til en mark, så indtil hækken tager bare lidt af det skidt der blæser over til os af frø m.m. går der nok minimum 5år :o(
  Vi har været igang i foråret med plænelufter og fik en mindre chok over den "fine" gule græsplæne vi fik derefter. Synes dog ikke effekten har været synlig. Måske plænerensen skal bruges, måske bar på det styk ud mod vejen/marken.

  SvarSlet
 7. ...og tak gi'r hjælpen da Jette. Rart med lidt gratis konsulent hjælp ;o)

  SvarSlet
 8. Det var da så lidt :-) Gødning er også en rigtig god ting!!! Selvom det betyder, at man skal slå græs lidt oftere.... Men den kraftigere græsvækst gø'r godt, i kampen mod ukrudtet!!!! Og ja plænerens er ALTSÅ en god opfindelse!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...