søndag den 28. april 2013

Forår - og bevægelse...

Endelig er vi kommet igang med at genskabe haven udenfor, efter vores om- og tilbygning.

Aldrig har jeg længdes SÅ meget efter havearbejde, som i år.

Vi er efterhånden kommet helt på plads indenfor, men det er jo stadig en (halv) ødelagt have, der møder os, vores gæster og naboer hver dag. Nu er vi endelig igang - jernplader er fjernet, jord planeret og sten lagt!

Foruden havearbejde har foråret også gjort sit indtog i køkkenet


Jordbær er for mig et "must" ved denne tid - selvom de danske endnu ikke er klar smager de tyske altså af sommer. Derfor fik de også lov at pynte kagerne jeg bagte sidste weekend efter Økodag.

Lysten til æggekage kommer nogenlunde samtidig med foråret, så årets første æggekage er nydt herhjemme.


I stedet for bacon er det Serron skinke ristet på panden - absolut ikke et dårligt alternativ!

Drengene nyder også foråret og udeleg kan igen konkurrere med iPad, TV m.m. - og det bliver kun bedre, hvis der er vand involveret. Tror snart Jacob har druknet mit (små)spirrende staudebed ;o)


I sidste uge "opdagede" jeg også at Anemonerne blomstre - der er altså noget særligt ved de første plus-selv-buketter hvert år!


Jeg opdagede Anemonerne førend jeg plejer i år.

Siden den 9. april har jeg gået flere ture end jeg plejer. Den 8. april blev jeg - og mine kollegaer - nemlig udstyret med en skridttæller. Målet var, at hele afdelingen samlet set skulle nå til Paris, hvilket ca. svarer til at vi hver i sær skulle gå 10.000 skridt om dagen frem til i lørdags.

Det er lykkes - men ikke uden omlægning af vaner og fokus. Sådan en skrifttæller er altså motiverende!

Hvem havde troet at der lige pludselig ville være kamp om at hente print eller at det skulle blive en vane at holde længst væk på parkeringspladsen ved vuggestue/børnehave og når der skal handles ind?

Omregnet til km endte jeg med at "gå" ca. 140 km på 18 dage. Anden bevægelse gav også point, så da min bil skulle på værksted valgte jeg at tage cyklen til og fra arbejde.


Det er en flot - men lang (+10 km/hver vej) - tur. Normalt sker det max 10 gange om året, da hjemturen tager længst tid (op af bakke) og der oftest er to drenge der skal hentes inden vuggestue/børnehave lukker.

Men må indrømme at jeg godt kunne blive bedre til det og til at bevæge mig, så tror ikke skidttælleren bliver gemt væk endnu... ;o)

4 kommentarer:

 1. Wow, noget lækkert mad (sidder og glæder mig til mine morgenæg med bacon i morgen ;-D)! Kan godt forstå du ser frem til en sommer med fokus på haven, det bliver da skønt.
  Kh. Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;o). Rullegræs skal snart bestilles så glæder mig meget til at få min gamle (nye) have igen ;o)

   Slet
 2. Her nyder ungerne også det gode vejr, og det samme gør vi andre også :) Ja sådan en skridttæller er ikke så ringe endda ;) Vi forsøger dog at bruge cyklerne noget mere end normalt, det er alt for nemt at tage bilen når den nu står der :)
  Håber I ellers har nydt weekenden.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare så svært at bryde (dårlige) vaner ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...