torsdag den 21. marts 2013

Nogle gange er det nemmere at bede om "tilgivelse" end om lov...

...sådan er det i hvert fald herhjemme ;o).

De store ting er vi normalt enige om, men manden er indimellem lidt tvivlende når jeg lufter en idé for ham. Jeg har længe gået og tænk på en idé jeg gerne vil have ført ud i livet - et vægmaleri på vores nye hems.

Vi har fuldmuret hus, så tapet ville betyde en plade op inden, men da der også på sigt skal hænge fjernsyn på den væg jeg havde i tankerne, synes jeg ikke det var helt optimalt.

Da jeg en dag blev træt af at vente på lov til at prøve min idé af i praksis, greb jeg tuscherne og gik igang!


Heldigvis behøvede jeg ikke at bede om tilgivelse - han er nemlig mindst lige så tilfreds med resultatet som jeg er ;o)

Idéen er "født" på en af mine ture rundt i Blogland - mønsteret er herfra og idéen med at tegne på væggen er herfra.


Det der gik faktisk relativt hurtigt med at tegne mønsteret, men da væggene ikke er helt glatte (mursten) var det lidt hårdt for hånd og tusch.

Det at mønsteret går lidt ud over "kassen" forneden på væggen var også lidt vanskeligt - til gengæld er jeg ret vild med effekten. Havde vores gulv deroppe ikke været så fint havde det også fået lov til at kravle lidt ud på det (og loftet). Nogle gange må man hellere stoppe mens legen er god (og manden stadig er tilfreds).


I takt med maleriet tog form blev jeg utålmodig - så nu kan resten af hemsen (der er ca. 6 kvm. uden for billedet også) kun blive indrettet for langsomt.

Sovesofaen har fået puder fra H&M og et bord (udstillingsmodel fra sinnerup) er kommet til.

Jeg tror vi bliver rigtig glade for at tage den rigtig i brug, jeg havde ellers frygtet at den ville ende som et opbevarings rum...

Undervejs tog jeg lidt billeder med telefonen, det giver en ret god fornemmelse af hvordan mønsteret bør være undervejs. Ofte er det nemlig ikke til at dømme når man står tæt på eller kan er i samme rum - et lille fif, hvis du også vil i gang ;o).

Nu kalder sengen vist, inden sidste arbejdsdag (for drengene og mig) inden Påsken begynder i morgen. Glæder mig til at slappe af, hygge med venner og ikke mindst forhåbentlig bliver færdig med hemsen og soveværelset...og mon ikke I sår for lov at se billeder taget i dagslys...?

37 kommentarer:

 1. Hold da fast hvor er det blevet fedt, super smukt arbejde.

  Rigtig god påske og gid jeg kunne sige det samme, men har lige 3 arbejdsdage i Sfoèn endnu, før jeg kan dømme ferie.

  Mvh helena

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - også rigtig god påske og ferie når du får lov ;o)

   Slet
 2. Det ser godt nok godt ud - Men jeg tror på det har været hårdt for tuschen :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, måtte købe en ekstra til det sidste ;o)

   Slet
 3. Hvor er det bare blevet flot! Rigtig god måde at gøre hemsen hyggelig på!

  SvarSlet
 4. Det er simpelthen bare så sejt Pia, fuck det ser smart ud!

  SvarSlet
 5. MEGA FEDT Pia - ej hvor ser det bare godt - tak for inspiration...havde slet ikke tænkt på at overføre disse mønstre til væggene - havde godt luret Bettina Holsts vægmaleri, men lige skudt over målet for min formåen, men disse har jeg jo efterhånden lavet flere af på papiret...så måske jeg også skal igang ?? :)
  Og hvor bliver det bare hyggeligt i krogen der - det skal I helt sikkert blive glade for! :) God påske og ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. NB: Må jeg spørge om hvilke tusser du har brugt??

   Slet
  2. Tak - ja, kunne heller ikke rigtig slippe idéen med vægmaleri, så dette blev løsningen.

   Tror også det ender med at blive favoritpladsen når vi engang får fjernsyn derop ;o)

   Det er uni Posca tusch jeg har brugt

   Slet
 6. Hvor er det blevet fedt - jeg kan godt forstå det er godkendt!Har du erfaring med hvad man gør når man en dag gerne vil have sin hvide væg tilbage? Jeg har nemlig lavet et vægmaleri på Emils værelse og det der var malet på, var nemt at male over men det der var lavet med tusch, kan jeg simpelthen ikke male over! Tips modtages derfor gerne:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det sprit-tusch du har brugt - så tror jeg du skal brugt sprit for at få det af igen, hvis altså din væg kan tåle det - det var i hvert fald det min mor brugte dengang jeg (i en tidlig alder) havde min debut med vægmaleri ;o)

   Kh. Pia

   Slet
 7. Du er mega sej - og modig!! Men det ser super fedt ud!!

  SvarSlet
 8. Det ser helt vildt sejt ud! Du er en modig kvinde :-)
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - nogle idéer er altså ikke til at slippe førend de er afprøvet ;o)

   Slet
 9. Hvor er det fedt! Jeg ville ikke turde at begynde at tegne på væggen, men når det falder så flot ud, er det da ikke noget problem.
  Det kan jeg godt forstå at din mand er tilfreds med :-)
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne ikke slippe idéen igen, så det måtte afprøves. Startede dog der hvor fjernsynet skal hænge, så "skaden" var minimal hvis det ikke var pænt ;o)

   Slet
 10. Det ser super fedt ud. Du er modig, jeg har mange idéer, men jeg tør ikke altid prøve dem. Det betyder, at vores soveværelse står som da vi flyttede ind.... Med hvide vægge og nada (altså udover sengen). Det er ufatteligt kedeligt.
  Fedt at mønstret hopper ud af væggen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg må indimellem afprøve en skæv idé - indimellem med knap så heldig resultat, men kan mærke at vi bliver rigtig glade for den her ;o).

   Vores soveværelse står snart for tur, da det foruden et gult tæppe er sort og hvidt - glæder mig til at få skabt lidt hygge og farve derinde ;o)

   Slet
 11. Hvor er det blevet fantastisk Pia! Det er virkelig et fedt hjem i er ved at have lavet jer. Er sikker på at i har verdens fedeste hems. Alle jeg kender med hems, bruger dem kun til opbevaring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Josefine - det er altså skønt at få lov at "flytte hjem" på ny - synes vores nye hjem er meget mere harmonisk og os - egentlig uden at have skiftet alle møbler.

   Det var netop målet med hemsen at lave det til noget vi brugte. Vi tilbyggede også et opbevaringsrum, så det skulle hemsen ikke være. Den del på billedet er der hvor lofthøjden er lavest, derudover er der 7-8 kvm med bedre lofthøjde udover krearummet. Drømmer allerede om den dag hvor drengene kan se Disney Sjov oppe på hemsen mens jeg kreahygger nedenunder imens ;o)

   Slet
 12. Wow, Pia, det er fandme fedt!!! Og SÅ sejt at du bare sprang ud i det og GJORDE det! Jeg har længe overvejet et vægmaleri, men kan ikke bestemme mig for motiv. Har tidligere haft tegnet en gren med sprittusch, og den var vi glade for (det var den efterfølgende lejer heldigvis også, så det er ikke vores hovedpine at få dén malet over igen ;-)). Men det er altså en helt anden oplevelse af en tegning, når den er direkte på væggen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ej det ville jeg gerne ha' set - du er jo en fantastisk tegner!!!

   Men, ja set giver rummet så meget hygge og personlighed - men motiv er altid svært. ;o)

   Slet
 13. Hvor er det fedt. Gad vildt godt at se hele dit hjem- tror det er en udflugt værd :)

  SvarSlet
 14. Naaaj hvor er det blevet godt Pia !. Dejligt at kunne inspirere :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bettina - altid skønt med ny inspiration! ;o)

   Slet
 15. Svar
  1. Tak - det giver altså en helt anden hygge med noget på væggen ;o)

   Slet
 16. Hold op hvor er det flot!! Jeg er vildt imponeret og det må da have taget uendelig lang tid?! En virkelig flot detalje at det løber ned over kanten :-) SMUKT!

  P.S. hov,og dejligt at støde på din blog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det har nok sammenlagt taget 4-5 timer, så tænker det næsten har været hurtigere end at tapesere ;)

   Slet
 17. Svar
  1. Ja, det er om at være kreativ når tapet ikke er en mulighed ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...