onsdag den 3. oktober 2012

Tid og energi...

...er i den grad en mangelvare her i huset!

Regnvejrsdage, byggerod/beslutninger, Jacobs manglende behov/evne til at sove og alt for travlt på jobbet er altså ikke den bedste kobination :o(

Det går ud over besøgene i Blogland, kreativiteten, antallet indlæg og kommentarer. Håber på bedre tider...og undskylder!

I dag har symaskinen dog været igang. Jeg fik en meget vigtig, hasteopgave fra en helt særlig kunde og hans nye "ven".

I dag fik Mads nemlig en ny ven, en Bamseven, som altså skulle have en sovepose inden de skulle puttes...!

Det lykkes, selvom lillebror gjorde sit til det modsatte. Så det var en glad dreng, der puttede sin nye Bamseven her til aften


Kender du Bamsevennen?

Den er maskot for Red Barnet og Mary Fondens antimobbeprogram.

Tanken bag hele programmet er at sætte ind tidligt over for mobning blandt børn. Du kan læse meget mere om det lige her!

Jeg er glad for at Mads' børnehave har valgt at deltage med ældstegruppen igen i år - og håber at det kan bevirke, at gruppen sætter nogle positive normer når de næste år skal begynde i skole - og ikke mindst betyder at deres forældre også giver dem nogle gode værdier med i tasken.

Mobning er en af de ting, jeg synes er hårdest mht. forældrerollen. Hvad nu hvis mit barn bliver mobbet? Eller selv mobber? Hvornår er det smådrillerier? Passer det virkelig det han siger, eller er det fantasi?...har du det også sådan?

18 kommentarer:

 1. Dejlig sovepose, håber bamse sover godt i nat :-)
  Det er så skønt når ens børn bliver glad for det man laver til dem!
  Min dreng elsker når jeg syer/laver ting, som han har fundet på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt hyggeligt og dejligt at de går så meget op i det. Ingen tvivl - sørøverstof udenpå og fleece inden i (den skulle jo være varm!). I weekenden skal der limes papir på kassen! :o)

   Slet
 2. I høj grad! Jeg synes mine børns trivsel er det aller sværeste ved at være forælder. Altså deres trivsel udenfor min rækkevidde... Og netop tvivlen om hvornår noget er alvorligt og om det virkelig var så slemt som det bliver fortalt. Puha, det fylder meget i mit hoved.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altså utroligt hvor hudløs man kan være når det kommer til de køre "små". Min ældste er en meget tænksom og kærlig dreng hvor imod den yngste er en rigtig lillebror og allerede nu utrolig selvstændig. Jeg håber at jeg kan få lov til også fremover at kan være deres fortrolige...og formår at hjælpe dem begge godt fra start på hver deres facon...

   Slet
 3. Kender det alt for godt. Jeg har også bare haft alt for meget at se til på jobbet de sidste 10-12 dage. Jeg siger bare til mig selv at lidt er bedre end ingenting (tænker på det kreative her).
  Mobning er et hårdt og tungt emne og jeg håber aldrig mine to guldklumper bliver udsat for det. Heldigvis synes jeg, at der er meget mere fokus på emnet end den gang jeg var barn. Kendte ikke bamsevennen, men det er da en super idé - også med sovepose :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også på bedre tider når vi nærmere os november/december (det er godt at være født optimist!) :o).
   Ja, men synes desværre også at man hører det starter tidligere i dag. Jeg synes det er en genial idé med en bamseven. Hvis lillebror driller herhjemme får han pænt at vide at han i hvert fald IKKE er en rigtig bamseven!

   Slet
 4. Uha Pia - det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Man vil jo gøre alt for at det skal gå dem godt...at de skal være lykkelige. Liza Marklund skrev i en af sine bøger om hovedpersonen der skal aflevere sit barn i børnehaven. Dagen inden er barnet blevet skubbet ned fra et legetårn eller noget i den stil og har slået hovedet. Da moderen ser "det skyldige barn" siger hun til ham: hvis du nogensinde gør mit barn noget igen, kommer jeg hjem til dig om natten og slår dig ihjel." Og nej, den slags går jeg selvfølgelig ikke ind for, men pyha hvor kan man have lyst til at blande sig, hvis der er nogle der ikke er søde ved ens børn.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber at mine slipper let, men synes alligevel jeg kan se "spøgelser" ind imellem, men kan se at jeg ikke er ene om det ;o). Kh. Christina

   Slet
 5. Jeg kender det godt - har faktisk tænkt meget over det med at blogge med hjertet - skrive indlæg, svare på kommentarer, kommentere hos andre. Lige nu må jeg bare konstatere at der ikke er tid til det hele, og så må man jo køre lidt på halvt blus indtil man er ovenpå igen. Vil egentlig bare sige, at vi jo er her alligevel, også selvom der ikke er tid til alle aspekter af bloggerlivet :o)

  SvarSlet
 6. Sød pose til en sød bamse! Sikke et fint koncept, det har jeg ikke hørt om før.
  Uf, synes det er skræmmende at sende mine unger ud på egne ben, og kan da huske skolegården ku' være et skræmmende sted, ikke at jeg har været offer for decideret mobning, dog.
  Prøver selv at vise et godt eksempel, tale pænt, hjælpe andre og gøre dem til sympatiske/empatiske mennersker, og gud hvor jeg håber det lykkes :-)
  god dag til dig og dine!
  Kh. Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes det er en super god idé. Jeg tænker også at det gælder om at være et godt eksempel. At arrangere legeaftaler er også en god ting, jeg har indimellem inviteret moderen på kaffe/kage den sidste tid, det giver altså også noget når man kender forældrene bedre ;o). Tak. Kh. Pia

   Slet
 7. Hyggelig sovepose. Jeg glæder mig sådan til Birk (forhåbentlig) begynder at interessere sig for sin Rubens-dukke, så jeg kan få lov at sy tøj til ham :-)

  Åhh, det med mobning er så svært. Jeg har selv et mareridt af en skolegang og i mange år gjorde det mig ikke noget, at jeg ikke kunne få børn - for jeg ville alligevel ikke kunne bære at skulle sende dem i skole... Heldigvis fik jeg Birk, men nu hvor han er startet i børnehave kan jeg virkelig mærke at jeg er (hysterisk) opmærksom på det... I går da jeg hentede ham ville han ikke med hjem og en af de andre drenge begyndte på 'Bii-iirk skaa-aal hentes, Bii-iirk skaa-aal hentes' med den der øv-bøv-drille-tone... Jeg blev helt hård i maven og der gik i dén grad løvemor i mig ... På trods af at Birk bare grinte og begyndte at snakke om hvis mor der var hvis'es.... Ved pt slet ikke hvordan jeg skal håndtere det, hvis han en dag bliver drillet/driller... for han skal jo helst ikke 'lide' under mine oplevelser..
  Kh Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror også ofte at skyggerne skyldes egne erfaringer...lad os krydse fingre for at drengene får nogle gode venner! Kh. Pia

   Slet
 8. Pia du skal sørme ikke undskylde, vi er mange der kender til det, at mangle tid og overskud.

  Du har et så gavmildt og dejligt væsen, så jeg kan helt sikker skrive under på, at det ikke er med din gode vilje du ikke er oppe på dit superbloggernivau :-)

  Hvor er det sødt, at bamseven lige skulle have en sovepose. Bamseven er en rigtig god måde, at nå børn fra en tidlig alder med det vigtig budskab.

  Jeg ha... mobning, få simpelthen ondt i maven, hvis jeg oplever noget der bare ligner mobning af børn. Derfor gør jeg også en dyd ud af at lære mine børn, at tænke på andre end dem selv. Og den allerbedste metode, efter min mening er, at være et godt forbillede.

  Knus Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Gitte! Glæder mig til vores laaaaange biltur i morgen tidligt ;o). Knus Pia

   Slet
 9. Jeg tænker også hold da op der er run på hos Jer!!!!
  Ingen dårlig samvittighed, den kan ingen bruge til noget..
  Se jeg har jo bogligt stærke Anna som så desværre har det rigtig svært socialt. Det er så ubeskrivelig hårdt og kræver meget af mig som mor. Jeg er i tæt kontakt til klasselæreren og bagsiden af medaljen er ikke at hade de piger der holder hende udenfor....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt for meget indimellem... Hvor er det synd for Anna. Det er bare så unfair at det ikke er ok at være bedre end andre her i Danmark. Kan godt følge dig mht. de piger der holder hende udenfor. Jeg håber hun har en god lærer, det er altså guld værd. Jeg har jo selv grundet min højde været et let offer i skoletiden, men havde de bedste lærer og klassekammerater hvis forældre bakkede læreren 100 % op, så "problemerne" var der kun med de ældre klasser... Glæder mig til at se dig i morgen. Knus

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...