Svensk Pølseret med salat og rugbrødstern
Ingredienser:
1 kg kartofler
2 løg
4 frankfurter pølser
1 tsk papirka
2½ dl mælk
1 dåse (af de store) tomatpuré
Salt og Peber
Smør
Evt. purløg
Rugbrødstern:
Rugbrød skåret i tern og ristet i smør på pande krydderet med hvidløgspeber og salt (til de små ristes de ikke så hårdt).
Salat:
Hvad du har lyst til og evt. gnavegrønt til de mindste (her er kolde kogte gulerødder altid et hit herhjemme og nemme at have klar i køleskabet til ulvetimen) - med en marinade af 1 spsk. olie rørt op med salt og peber.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern (grove) og kog til de lige præcis er møre.
I mens hakkes løget og pølerne skæres i skiver.
Smelt smørret i en gryde og svitsløgene til de er klare. Tilsæt pølser og papirka og svits det.
Dæmp varmen og til sæt tomatpuré, mælk og kartofler.
Smag til med salt og peber og lad retten småkoge ca. 10 min.
Pynt evt. med purløg.
Velbekomme
Svensk pølseret kan sagtens laves med restekartofler - det bli'r det hele kun lettere af ;o)
Har du også et hverdags hit, du har lyst til at bidrag med så smut forbi Libbies blog og meld dig til - lige her.
Libbie har samlet retterne (links) lige her 3- hvis du også mangler inspiration.
Rigtig god aften ;o)
Åh ja svensk pølseret går man aldrig fejl af, denne må jeg bestemt også prøve :)
SvarSletTak fordi du bidrog søde Pia!
Velbekomme - herhjemme mener Mads dog at der skal være mindst dobbelt så mange pølser i ;o)
SletLækkert, lækkert, mums:))
SvarSlet;o)
SletMums - det lyder lækkert! Den må prøves :)
SvarSletJeg faldt lige over din blog gennem en anden blog, jeg læser, og har tilmeldt mig som fast læser, for de indlæg, jeg allerede har læst, er da super inspirende :)
inspirerende, skulle der stå ;)
SletTak for de søde ord - og velkommen til ;o). Retten er i hvert fald et hit herhjemme ;o)
SletDejligt med lidt inspiration - til de 5-10 retter man nu engang kører i igen og igen.... :-)
SvarSletJa, det er jo den nemme løsning når hverdagen brænder på ;o)
Slet