søndag den 19. oktober 2014

Alternativ gæstebog...

For snart et år siden blev min lillebror gift.

Til deres bryllup var temaet puslespil. Det ville jeg gerne tænke ind i min gave/sang til dem - og samtidig gjorde det heller ikke noget at det var en personlig gave/underholdning.

Da de ikke har fælles fortid, men først mødte hinanden et par år før brylluppet ville jeg ikke skrive en traditionel sang, da den så selvsagt ville omhandle min bror mest - og det synes jeg ikke er passende til et bryllup. Derfor måtte jeg tænke kreativt.

Til deres datters barnedåb, havde jeg hjulpet med udsmykning og gæstebog, så idéen med gæsters fingeraftryk som en del af et billede var desværre brugt.

Da jeg en aften opgav at finde en idé og i stedet kastede mig over et patchwork-projekt slog det mig, de skulle da have et patchwork-tæppe med hilsner fra deres gæster!


Dels er patchwork jo en slags puslespil, men for at gøre det endnu mere synligt (og for at give mit patchwork et motiv) valgt jeg at lave et tetris hjerte, der er ved at blive fuldendt.

Inden deres bryllup have jeg klippet de farverige firkanter og limet hvid karton bagpå (med patchwork lim). Kartonstykkerne var mindre end selve lapperne, så jeg havde "sømrum". Det virkede fint i teorien, men skulle jeg gøre det igen, ville jeg nævne det, da der alligevel var en del gæster der havde skrevet helt ud til kanten :o(Jeg havde lavet en sang (stjålet lidt hist og pist da jeg desværre ikke besidder sangskrivningsevner selv). Den blev pakket i kuverter sammen med en stof-lap. Da sangene blev delt rundt fik hvert bord også en stak tekstil-tuscher...og så kunne jeg indsamle stoflapperne senere.

Sangen, der fulgte med var skrevet på "i en kælder sort..." og sidste vers var sådan:

Nu vor sang vi slutte vil
Hilsner ska’ der skrives 
Så vi ønsker lykke til
Håber I vil trives.
Derfor griber vi vort glas
Rejser os fra vores plads
Lykken hos jer blive

Brudeparret leve!

Brudeparret fik selv lov at vælge om det færdige produkt skulle være sengetæppe eller hygge/picnictæppe - de valgte det sidste.

Så uden om hjertet fyldte jeg op med sort bomulds firkanter og monterede tæppet med en lækkert tyk koksgrå/meleret isoli. Hver stoflap (både de sorte og dem i farver) måler 12 x 12 cm.


Jeg synes resultatet blev ret fint, det synes brudeparret heldigvis også :o)

Nu ærgrer jeg mig bare lidt over at idéen ikke kom til mig allerede i forbindelse med drengenes barnedåb. Tænker det også er en oplagt idé som gæstebog til barnedåb...

4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...