søndag den 17. februar 2013

Drengemor og superhelte...


(sponsoreret indlæg - meningerne og vinkler dog mine egne)

Som drengemor gange to, har jeg måtte lære en helt ny verden af superhelte at kende...

Det begyndte da Mads startede i børnehave. Hans første store helt var Spiderman – og det selvom han aldrig havde læst eller set noget med Spiderman(!?!)

Næste helt var Buzz Lightyear, skarpt forfulgt af Darth vader (fra Star Wars – som han i øvrigt heller ikke har set!?!) og indtil december/januar har det været pirater (særligt Jake og Piraterne), som jo også var teamet til hans fødselsdag tilbage i december.

Lige som jeg følte, at jeg nu havde tjek på heltene og kunne tale med når vi snakkede om lyssværd og skatte (jo, det kan skam fint kombineres…!), begyndte helt andre helte at gøre deres indtog.

Det skete stille og roligt – og som ofte før var jeg pludselig bagud igen.

Mads og morfar har en tradition om at tømme sparegris sammen. Underligt nok formår morfar ikke at sætte alle pengene ind i banken, så vejen går som regel forbi en legetøjsbutik bagefter :o).

Sidst det skete, kom han hjem med denne:Hvilke betød, at jeg igen måtte udvide mit superhelte univers denne gang med LEGO Ninjago.

Kender du ikke heltene er de kort fortalt LEGOs moderne version af den klassiske Ninja histore. De blev lanceret i 2011, 4 Ninjaer (med hver kraft; ild, is, jord og lys) vandt, særligt drenges, interesser med kampe mod Lord Garmadon og hans kær af skeletter... Siden tog historien en drejning og Lord Garmadons søn, Lloyd blev til den grønne Ninja, og dermed den 5. Ninja. Han har 4 våben og er den mest kraftfulde Ninja af dem alle...

Behøver jeg at fortælle at Mads nu ikke længere skulle være Jake (Pirat), men Ninja(go) til fastelavn (LEGO wear burde altså udvide deres sortiment med kostume også!) og drømmer om Ninjago t-shirt?

Når det nu skal være, må jeg indrømme at jeg synes om LEGO Wears fortolkning af superhelte – måske fordi jeg kan kende bare lidt (LEGOklodserne) fra min egen barndom.

De helte passer bedre til min ”lille” dreng (hvis altså lige jeg glemmer skeletterne...) end fx Spiderman – også helt bogstaveligt da størrelserne går helt til 12 år, så min dreng på 6 år, der bruger str. 10 også kan være med :o). 

…gad vide hvor længe interessen holder - og hvornår mit univers skal udvides med endnu en superhelt?

Jacob (snart 2½ år) er i hvert fald allerede i gang med at starte hans op – det består indtil videre af Tigerdyr, Spiderman, Superman, Buzz Lightyear og Ninjago…ja, man er vel LILLEBROR :o).

I morgen er der fastelavn i henholdsvis Jacobs vuggestue og børnehave - Jacob skal afsted som Supermand og Mads som Ninja...hvad er der lige sket med mine små drenge??

Heldigvis har jeg en lille niece fra august, så mon ikke jeg med tiden kan få udlevet lidt prinsessedrømme der :o)

4 kommentarer:

 1. Jeg må indrømme, at jeg også er fan af Legos måde at lave superhelte på. Især til spillekonsoller. Hans har Harry Potter, Batman, Ringenes Herre, Star Wars og Pirates of the Caribbean og det er de bedste spil. Her er ikke noget blod eller lign. Når de skyder hinanden, så bliver menneskene bare til klodser. Synes det er genialt og må sige at jeg endnu ikke er klar til wii-spil som ikke er LEGO - jo Skylanders er ok, men ellers bliver det for voldeligt synes jeg... Hans er desværre for stor til at gå med ovenstående t-shirt - han synes det er for pattet - ja det går ALT for stærkt...
  Kh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - Mads har været Ninja siden vi fik kostumet...men er spændt på hvor længe interessen er der ;o)

   Slet
 2. Jeg blev helt nostalgisk da jeg læste dit indlæg.
  Mine drenge er store og forlængst holdt op med at have den slags helte,
  men de har haft de samme som dine,på nær legos ninjago. Så man må sige det er helte der holder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt sjovt - kan også huske heltene fra min bror.

   Der var det dog ikke LEGO der stod bag starwars og ninja'erne ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...