tirsdag den 19. april 2011

Flere hagesmække

At der har været "ro" herinde længe skyldes flere ting - men de to vigtigste årsager er:

1) Foråret er kommet!!! - dagen nydes i haven...lækkert!
2) Vi har fået en Ipad = den alm. computer er slukket det meste af tiden. Desværre kan man ikke uploade billeder til bloggen fra den - og en blog uden billeder er liiiiiiiiiiiiiiiidt kedelig.

Men jeg har nu alligevel haft gang i flere projekter...

Der er blevet lavet en stak hagesmække til mødregruppen:


Derudover har vi fået lavet et nyt puslebord, der sidder over toilettet ude på badeværelset. Vi måtte selv igang, da dem Brio m.m. laver ikke er sidehængt. Vi fik sat det op i dag, når det er helt færdigt kommer der billeder.

...og så har vi været til årets første påskefrokost - vores bidrag var en frugtkage til kaffen. I anledning af påsken, pyntet med Mandelæg. Da jeg endnu ikke har haft kagen med - uden efterfølgende at måtte af med opskriften - vil jeg dele den her på bloggen:

Opskriften
(der bliver to springforme, eller en stor bradepande)
Kagebund:250g smør
250g sukker
4 æggeblommer
150g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 dl mælk
Nøddemarengs:4 æggehvider
350g sukker
2 tsk vaniljesukker
100g nødder
Servering:4 dl piskefløde
2 dl cremefraiche, 18%
Frisk frugt

Kagebund:Pisk smør og sukker grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, mens du pisker videre. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend rundt med en ske eller dejskraber. Tilsæt mælk og rør, til dejen er jævn. Fordel dejen i bunden af bradepanden/springformene.
Nøddemarengs:Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret sammen med en elpisker til en meget stiv marengsmasse. Vend forsigtigt resten af sukkeret og vaniljesukkeret i dejen, brug en dejskraber. Hak nødderne meget fint, gerne i en blender/foodprocessor. Vend dem i dejen.
Fordel nøddemarengsdejen oven på kage dejen i bradepanden/springformene. Bages ca. 35 min ved 200 grader, til kagebunden er gennembagt.

Servering:Pisk fløden til flødeskum. Vend cremefraiche i uden at røre for meget rundt. Fordel cremen over kagen, og pynt med masser af frugt og bær.
NB! Kagen kan bages dagen i forvejen, så den på selve dagen blot skal pyntes. Pynt den gerne et par timer før, den skal serveres, det bliver den kun bedre af. Bunden kan også fryses.


Kagen er bare så frisk og dejlig på alle tider af året. Den kan sagtens serveres til dessert evt. med hakket mørk chokolade eller til børnefødselsdagen men lidt slik.


Bunden - inden nøddemarengs smørres på

Klar til ovnen  


Pyntet klar til afgang


Her ses min påskeudgave - lige inden servering pyntede jeg med lidt ekstra bær og bananer (det glemte jeg bare at tage et billede af).Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...