25 g gær udgøres i 5 dl koldt vand.
Tilsæt 300 g hvedemel og 300 g fuldkornshvedemel
Lidt salt
1 tsk kardemomme
...og så skulle det gerne se sådan ud:
Hæver natten over i køleskabet (tildækket - jeg bruger en skål med låg, så fugten i dejen bevares) eller et par timer på køkkenbordet...og ser sådan ud:
Skyld de rene hænder i koldt vand eller smagneutral olie (så klistre de ikke) og "form" bollerne:
Bages derefter 10 minutter ved 250-260 grader, derefter 10 minutter ved 20 grader.
Lad bollerne "sætte sig" inden de skæres over (ellers klistre "indmaden" sammen).
Kan også laves som flutes (2 stk.) - bages 12 min ved 260-280 grader. Hvis det er som madbrød bør kardemommen udelades. Jeg plejer at tilsætte mine flutes 1-3 spsk skåret brændenælde (kan købes i en helsekost forretning). Andre meltyper kan også erstatte noget af fuldkornshvedemelet, ligesom dvs kerner kan tilsættes. Reducer dog ikke selve hvedemelet...det nemlig vigtigt at dejen stadig er klæg inden den sættes i køleskabet og ej heller bliver for "tung".
Go' fornøjelse - og velbekomme :o)
- Posted using BlogPress from my iPad
Hmm dem blir jeg vist nød til at prøve!
SvarSletGod fornøjelse, de er i hvert fald super nemme ;o)
SvarSlet