mandag den 13. marts 2017

Gæk, gæk, gæk...maven siger "kage" -> så må vi jo bage ;o)

Jeg har fået lov at lege med en kasse produkter fra Odense Marcipan (sponsoreret) - det er der kommet en tidlig Påske kage ud af:


...og når man som mig er bidt af papirklip, hvad er så mere oplagt end at lave et gækkebrev.

 
Opskriften til 2 kager (som den på øverste billede) eller en stor er:
 
Kage
Rapsolie (1 1/4 dl. rasp olie)
Æg (2 æg) 
Reven skal fra en Økologisk/sprøjte fri appelsin
Saften fra en appelsin
 
Smørcreme
1 pk. friskost (Buko eller Philadelphia - ikke light)
100 g. smør
1 pk. flormelis
 
Pynt
Hakkede nødder
Sort spiselig tusch.
 
Lav og bag kagen som beskrevet på pakken -  tilsæt appelsinsaft og -skal sammen med æggene.
 
Når kagen er afkølet deles den først i to separate kager, derefter horisontalt i top og bund.
 
Smør smørcremen på nederste del og læg toppen på igen. Smør kagen op med smørcreme og fordel de hakkede nødder på siderne. 
 
Rul den gule marcipan ud og skær to stykker, der passer til hver af kagerne. Skær to gækkebreve ud af marcipanlåget (det kan være en hjælp at klippe et i bagepapir først og så bruge det som model). Form en vintergæk-stilk af lidt af det grønne marcipan og en krone af det hvide, der er tilovers fra gækkebrevet - skriv evt. et lille vers med den spiselige sorte tusch.
 
Velbekommer :-)      


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...