Sider

søndag den 8. maj 2011

Rabarbertid

Det smager da af sommer...

I år har vi for første gang kunnet dyrke vores egne rabarber - dejligt at haven efterhånden er ved at ligne en have.

Jeg har været igang med produktionen - først en rabarberkage og så skulle jeg også lige forsøge mig med lidt saft. Kan huske at min mor altid lavede det da vi var små.

Begge dele blev vellykket - så her lidt billeder og opskrifter :O)

...klar til brug!


...inden kagen kommer i ovnen 

 ...færdig!

Opskrift på kage

Ingredienser
150 g blødt marg./smør
175 g sukker (+ ekstra til at putte over kagen inden den kommer i ovnen)
3 æg
1/2 dl mælk
1 1/2 tsk. vanille sukker
50 g fint hakket mandler
50 g groft hakket mørk chokolade
2 tsk bagepulver
200-250 g. rabarber i 1 cm. stykker eller mindre

Pisk smør og sukker fint. Tilsæt æg - pisk skummende. Dernæst resten.

Bages ca. 35 min. ved 180-190 grader alt efter ovn.

Smager dejligt med is til!

1 kommentar:

  1. Ups, ser lige at jeg har glemt at skrive mel - der skal bruges 150 g - ups ;o)

    SvarSlet